Presenter till Lilla Elin! =)

När Julia o Jimmy kom för att titta på nytillskottet i går så hade de med sig fina kläder till Elin.
De andra barnen var överförtjusta i att lillasyster ska komma att bli en liten kossa, haha :)
Bodysar med omlottknäppning med knappar (inte snören) är de bästa bodysar man kan ha, tycker jag =)
Att slippa trä över huvudet på en liten bebis är bra.
Tack snälla ni!
 
 
Å med posten fick jag denna fina bok idag, där vi ska skriva om allt som händer Elin...från vikt o längd till kompisar, födelsedagar och bilder.
Jag älskar sånna här böcker och har skrivit flitigt i de andra barnens egna. Det är nog bara Emmas bok som blivit lite bortglömd...får ta tag i det nu.
Boken skickade fina Mirka. Tusen tack snälla, söta du!
 
 
 
Å inte nog med detta...för Albins bästa kompis J kom förbi med sin mamma o pappa o de hade med sig ett paket till Elin. Va gulligt av dem tyckte jag.
Kläder från Lundmyr i lite större storlek som Elin kan ha senare! Najsigt!
Tack gulliga ni! :)
 
 

Suttit i solen...

...en stund.
Det blåser ganska mycket o Stina o Emma springer runt på gården halvnakna. Jag har t-thirt, munkjacka och en tunn vårjacka utanpå ;)
Är lite rädd för mjölkstockning såhär i början, haha.
 
Vi har fått lite fina presenter till Elin som jag tänkte visa sen =)
 
Elsa o Albin är hos kompisar...Lilla Elin sover o jag ska försöka blunda på soffan en stund. Antar att jag inte hinner eftersom hon redan sovit ett tag.
 
Blev ganska dyrt på apoteket...köpte två par strumpor utöver det andra jag skulle ha...o så lite hårsnodadr o nappar. Handlade lite annat på Ica sen oxå.
 
Fick så förbaskat ont i magen ett tag på fm.
Jag har inga eftervärkar som gör ont utan det är antagligen från såret där moderkakan fastnade i livmoderväggen som smärtan kommer från. Det gör så inihelvete ont! Går snabbt över men är jobbigt.
Förutom det har jag huvudvärk nästan hela tiden och det är nog pga det låga blodvärdet.
Hormonerna har oxå kommit i rullning rejält...det blir ju så efter ett par dagar ;)
 
Å då gråter man för allt. Verkligen ALLT!
Tårarna rinner för att man faktiskt är hemma hos fina familjen igen. Å de rinner för att man var dum (?) nog att åka hem trots att man hade möjlighet att vila upp sig längre. Man gråter för att man har den bästaste familjen med den vackraste lilla bebisen, gråter för att magen gör ont, för fina presenter man får av snälla människor, för att tvättkorgen är full eller för att barnen dör i Afrika.
Ja, ni fattar.
 
Men nu ska jag lägga mig en stund...som sagt. Å så visar jag presenterna sen, deal?
 
 
ps

Fastsittande moderkaka: (placenta accreta)

Vid fastsittande moderkaka har moderkakan växt fast genom livmoderns slemhinna och in i livmoderns muskelvägg. Vid en förlossning kommer moderkakan hänga kvar i dessa fästen till musklerna. Detta är ett ovanligt tillstånd och drabbar ca 1 på 2500 förlossningar.

Vi vet inte varför detta händer hos en del kvinnor, men vi vet att kvinnor som har gjort ett kejsarsnitt eller har skadat livmoderns slemhinna har en något ökad risk. Föreliggande moderkaka ger också ökad risk.

En fastsittande moderkaka ger inga symptom eller komplikationer under graviditeten förens kort tid efter barnet är fött. När moderkakan inte lossnar efter födseln orsakar detta en kraftig och ihållande blödning. Detta kan vara livshotande, men på sjukhus med tillgång till blodtransfusioner och intensiv behandling går det som regel bra.Manuell borttagning under narkos brukar fungera.

Back in buisness...

...typ gånger tio, kan man säga.
Det var ingen semester på BB och det är garanterat ingen semestervistelse här hemma.
 
Men snart ska jag o Elin ta en paus från hemmet o åka till apoteket för jag måste ha andra järntabletter, fluortabletter till de små, mer alvedon för min värk här o var...o så lär jag ha stödstrumpor.
Det blir ingen billig historia kan jag tänka med allt...
Mina kompressionsstrumpbyxor vägrar jag ha mer men mina ben o fötter är så svullna och ömma så det funkar inte utan nåt. Det hinner inte ens försvinna under natten men det är inte så konstigt med allt spring som har varit inatt.
Mellan halv två o fem sov jag inte alls för Elin var vaken flera gånger för mat o blöjbyten o däremellan vaknade Emma till en sväng o Stina kissade ner sin säng.
 
Men sen tar vi dagen som den kommer...ska väl kanske få hem lite mjölk oxå iaf sen har vi nog mat i kyl o frys tror jag.
 
 
 
 
 
 
Å liten Elin, som förresten har namnsdag idag, är så liten o näpen o söt så man vill äta upp henne ;)
Skriker inte ofta, men vill inte gärna ligga ensam då hon är vaken utan vill ligga i famnen.
Inte mig emot, men ibland måste man ju lägga ner henne iaf när annat finns att göra eller andra vill sitta i knä ;)
De små är försiktiga o vill gärna hålla. Sen att de är lite "för på" då hon sover o vill vara nära o peta lite, det får man väl räkna med :)
Det kommer gå bra det här.
Vi har ju fått ännu en vacker liten underbar bebis att älska och det är inte svårt att bli kär igen när man får en liten fin bebis att ge kärlek till :)
 
Jag känner mig rik!
 
 
Trött o grinig är jag för tillfället...lättretlig och säkert en pina för familjen, men å andra sidan är det förståligt. Borde va iaf.
Älskar dem alla iaf ;)
 
 
 
Amma lite...sen drar vi ut.
RSS 2.0